Gårdens djur

Hos oss på Vissmålen bor många olika djur. Här kan du läsa lite mer om vilka som befinner sig hos oss just nu!

Hästar

Hästar är det djur som vi har allra flest utav. På gården bor ett trettiotal hästar i alla olika storlekar, former och färger. Allt från shetlandsponnyer till stora halvblodshästar. De flesta utav dem används i vår verksamhet, och går snart att läsa mer om under fliken Ridskola – Våra hästar.

guling  talisman

 

Katter

Vad vore ett stall utan en stallkatt? Vi har två stycken katter som bor hos oss, Tudor och “Mamma katt” eller Tramptass, som hon heter. Båda är väldigt kärvänliga och gosar gärna än stund, även om Tudor är den som oftast är snabbast fram. Lagom till sommaren brukar vi även få underbart söta kattungar!

15

 

Kaniner

I dagsläget bor fyra kaniner hos oss. Vissa kaniner bor inomhus i stallet och endel av dom bor utomhus i uteburar. Med våra kaniner brukar vi gosa och hoppa hinder med. De är väldigt tama och kelar gärna en stund.

1240071_684837361544694_674774144_n  kanin1

 

Får och getter

Mitt på gården har vi en stor fårhage. Där bor våra får tillsammans med våra två getter, Hildur och Hildegaard. Getterna är dock experter på att rymma och brukar traska omkring löst på gården på sommarhalvåret. De är riktigt duktiga på att hoppa högt (särskillt över hagens staket..).

Förutom fåren i fårhagen har vi ett alldeles speciellt litet får, som själv inte tror hon är ett får, utan kanske snarare en ponny. Hon heter Birgit och är ett lösgående får som bor i stallet. Där har hon en liten box hon sover i och på dagarna är hon med sin hästflock ute i hagen eller hjälper personalen med stallsysslorna. Hon är väldigt tam och strosar runt precis som hon vill. Allra helst skulle hon nog vilja vara med i ridhuset på lektionerna…

getter  biggan1

 

Grisar

Granne med fåren bor våra två grisar, Socka och Doris. De är två sociala tjejer som gillar att äta, böka i lera och sova i halmen i sitt lilla grishus.

sockandoris

 

Hönor 

I vårt hönshus bor det många höns och en tupp!  Hönsen är väldigt duktiga på att värpa ägg och äggen använder vi till bakning och matlagning, till exempel när vi har våra sommarläger.

höna1  hästochhöna

höna