Knatteridning från 3 år

Knatteridning är för barn från 3 år. Här lär vi oss att vara trygga i stallet och hitta balans på hästen, till att klara av att starta, stanna och styra hästen. Det är grundläggande och alla är välkomna oavsett vana av hästar. På knatteridningen leker vi fram kunskap!

Som förälder spelar du en stor roll i knatteridningen och det är du som är med och leder. Även här krävs ingen vana sedan innan, utan vi lär oss tillsammans. För att hinna borsta och sadla sin häst och prova ut en hjälm, är det viktigt att man kommer i tid innan avsatt lektionsstart. En halvtimma innan och en kvart efteråt, bör man räkna med.

  • Knatteridning bokas och betalas på http://www.vissmalen.se/bokning/ där passen succesivt ligger utlagda under terminerna. Du bokar helt enkelt de tillfällerna du vill och kan komma.
  • Vet man att man vill rida hela terminen kan man få en fast plats i en av våra grupper. Tala med ansvarig knatteledare vid ditt bokade tillfälle för intressseanmälan.

…Tänk på säkerheten!

– Vi förordar att alla barn bär hjälm hela tiden när de är omkring hästarna. Hjälmar finns att låna.
– Det är viktigt att använda rejäla skor/stövlar med klack. Långt hår bör vara uppsatt.
– Ta på er varma kläder och vantar som går att rida i, så ni slipper frysa.
– När det är varmt lämpar sig en tunn långarmad tröja och långbyxor. Shorts och linne vid ridning är ej lämpligt.
– Ha alltid på er rejäla skor och kläder då vi ibland ger oss ut i skogen. Detta gäller både barn och ledare!
– Säkerhetsvästar finns att låna, dessa bör dock vara väl utpassade! En säkerhetsväst med dålig passform kan göra mer skada än nytta. Fråga din instruktör om du är osäker.

sss