Börja ridskola

Rida kan alla lära sig, oavsett ålder eller kön. Du kan rikta in dig på att tävla eller att bara motionsrida för nöjes skull. Hos oss finns ridgrupper för alla, från 3 år och uppåt. Ingen är för gammal eller ovan för att börja rida!

Vi startar nya grupper flera gånger per termin, i olika åldrar. Är du intresserad av att börja rida? Anmäl ditt intresse till oss så hör vi av oss när en grupp som passar just dig startar! Skicka ett mejl till kansli@vissmalen.se med dina personuppgifter och dina eventuella förkunskaper inom ridning. Det går även bra att ringa oss under våra telefontider. De hittar du på under fliken “kontakt”.

I våra befintliga grupper kan det i vissa fall finnas ströplatser kvar, för dig som har tidigare ridvana. Mejla eller ring oss för vidare info om eventuella lediga platser.


I väntan på att få en plats i ridgrupp är det bra att man läser på och lär sig lite om hur man ska uppföra sig i stallet, för att öka säkerheten. För det mesta är det inte hästens fel när något händer utan vi människor som inte tänker oss för eller saknar kunskaper. .

Här kommer lite grundläggande tips!

  • Gården och stallet är djurens hem. Här pratar vi i vanlig samtalston och går runt lugnt. Detta för både vår och djurens trivsel och allas säkerhet.
  • Att umgås med hästen är ett bra sätt att lära känna den. Att vara i hästvärlden är inte bara att rida utan även att sköta hästen och dess dagliga rutiner.
  • Ta inga risker i onödan! Vi hjälper dig gärna om du frågar. Det finns många hästvana medlemmar i stallet som alltid ställer upp.

FilippaJohanna